Zásady zpracování osobních údajů

Zajímá vás, jaké vaše osobní údaje získáváme, jak je zpracováváme nebo jaká práva s nimi související máte? Zde naleznete vše, co se týká zpracování vašich osobních údajů na webových stránkách Lonely Wood Forum, Lonely Wood Store a Lonely Wood Translations.

Obecně na úvod
Správcem všech osobních údajů získávaných na webových stránkách Lonely Wood Forum, Lonely Wood Store a Lonely Wood Translations je Martin Kovář, podnikající na základě živnostenského oprávnění, bytem Pavrovského 2558/14, 155 00 Praha 13–Stodůlky, identifikační číslo: 73546623, kterého je možné kontaktovat na e-mailové adrese store[zavináč]lonelywood.cz nebo na telefonním čísle +420 722 108 786. E-mailové adresy, na které jsou pouze v případě výslovného zájmu zákazníků Storu zasílány novinkové e-maily, zpracovává služba SmartEmailing, všechna naše data jsou uložena na serverech společnosti WEDOS Internet, a.s. v České republice.

Jako tzv. subjekt osobních údajů máte právo na informaci o zpracování vašich osobních údajů, o účelu jejich zpracování, o právních důvodech pro jejich zpracování, o rozsahu zpracovávaných osobních údajů, jakož i o době jejich zpracování. Tyto informace naleznete níže, rozepsané zvlášť pro každou z webových stránek Lonely Woodu. Dále máte právo požadovat od správce přístup k osobním údajům, které o vás zpracovává, máte právo požadovat jejich opravu, výmaz nebo omezení jejich zpracování, právo vznést námitku proti zpracování těch osobních údajů, které jsou zpracovávány z důvodu „oprávněného zájmu“ správce, a rovněž máte právo na přenositelnost svých osobních údajů (tj. právo požadovat po správci předání zpracovávaných osobních údajů přímo vám nebo jinému správci). Kromě toho máte také právo podat u dozorového úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů, stížnost na naše zpracování vašich osobních údajů.

Lonely Wood Forum
Na diskuzním fóru Lonely Wood Forum zpracováváme vaše osobní údaje za účelem zřízení a vedení vašeho uživatelského účtu (z důvodu „plnění smlouvy“) a v případě jednotlivých příspěvků také za účelem nahlášení případného závadného obsahu, jako jsou například rasistické příspěvky nebo odkazování na pirátské kopie softwaru (z důvodu „plnění právní povinnosti“).

Co se rozsahu zpracovávaných osobních údajů týče, musíte při registraci nového účtu na diskuzním fóru Lonely Wood Forum vyplnit své uživatelské jméno a svou e-mailovou adresu. Bez těchto údajů nelze uživatelský účet na fóru zřídit. Uživatelské jméno musí být na celém fóru jedinečné a musí splňovat určité požadavky (nesmí například obsahovat sprostá slova). Uživatelské jméno se standardně zobrazuje například v přehledu přítomných uživatelů, v seznamu členů fóra a pochopitelně také u každého vašeho příspěvku. Na zaregistrovanou e-mailovou adresu vám bude automaticky odeslán aktivační e-mail a bude-li to v budoucnu nutné, bude vás na této e-mailové adrese kontaktovat administrátor fóra v záležitostech souvisejících s provozem fóra. Své uživatelské jméno můžete změnit pouze s pomocí administrátora, zaregistrovanou e-mailovou adresu si můžete změnit kdykoliv ve svém uživatelském panelu (následně vám bude na novou e-mailovou adresu opět zaslán aktivační e-mail). Při registraci nového účtu je v systému fóra uložena i IP adresa, ze které jste svůj účet registrovali, a IP adresa se rovněž ukládá u každého příspěvku, který ve fóru vytvoříte.

Vaše uživatelské jméno, e-mailová adresa a IP adresa, ze které jste svůj účet registrovali, zůstanou uloženy v databázi fóra po celou dobu existence vašeho účtu na fóru. IP adresa každého vašeho příspěvku zůstane uložena v databázi fóra po dobu existence příslušného příspěvku. Zatímco své příspěvky si můžete mazat sami, budete-li chtít trvale smazat svůj účet na fóru, kontaktujte prosím administrátora fóra. V takovém případě budou nenávratně smazány všechny vaše výše uvedené osobní údaje, včetně všech vašich příspěvků.

Lonely Wood Store
Na portálu digitální distribuce Lonely Wood Store zpracováváme vaše osobní údaje za účelem zřízení a vedení vašeho uživatelského účtu (z důvodu „plnění smlouvy“) a za účelem vyřízení vaší objednávky (taktéž z důvodu „plnění smlouvy“, ale také z důvodu „plnění právní povinnosti“). Kromě toho nám můžete dobrovolně poskytnout některé dodatečné osobní údaje, které budete chtít mít uvedené na dokladech o vámi provedených nákupech, a to rovněž z důvodu „plnění smlouvy“. Z důvodu „oprávněného zájmu“ budeme zpracovávat vaši e-mailovou adresu v případě, že se přihlásíte k odběru našich novinkových e-mailů, nebo když vyplníte a odešlete kontaktní formulář na Storu.

Co se rozsahu zpracovávaných osobních údajů týče, musíte při registraci nového uživatelského účtu vyplnit své uživatelské jméno, svou e-mailovou adresu a zemi, ve které se právě nacházíte. Bez těchto údajů nelze uživatelský účet na portálu zřídit. Uživatelské jméno se na Storu zobrazuje pouze vám, a proto pro něj neplatí žádná zásadní omezení. Vaše e-mailová adresa slouží k zasílání nezbytných e-mailů týkajících se vaší interakce se Storem (jako je aktivační e-mail zasílaný při registraci nového účtu nebo e-mail o přijaté, vyřízené či zrušené objednávce). Země, ve které se právě nacházíte, je důležitá pro vypořádání daně z přidané hodnoty, a proto ji prosím před odesláním každé objednávky pečlivě zkontrolujte v nastavení svého účtu. V něm můžete také dodatečně vyplnit nepovinné fakturační údaje, jako je vaše jméno a příjmení, ulice, číslo popisné, číslo orientační, poštovní směrovací číslo a město. Tyto údaje se poté zobrazí v PDF potvrzení o nákupu zasílaném s každým e-mailem informujícím o úspěšně vyřízené objednávce. Pokaždé když odešlete novou objednávku, uloží se s ní do databáze Storu kromě informace o zemi, v níž se právě nacházíte, získané z nastavení vašeho účtu, také IP adresa, ze které jste danou objednávku odeslali. Tato IP adresa je poté s pomocí geolokačního nástroje použita k ověření země, ze které byla objednávka přijata. Historie všech vašich objednávek se navíc ukládá v systému, což je nezbytné pro správné fungování vaší knihovny. V případě, že budete mít zájem o zasílání našich obchodních sdělení (informací o probíhajících slevových akcích nebo novinkách na Storu), můžete v nastavení svého účtu zaškrtnout příslušné políčko.

Své uživatelské jméno, svou zemi a své fakturační údaje můžete kdykoliv změnit v nastavení svého účtu, volitelné fakturační údaje v něm také můžete kdykoliv vymazat. Vaše uživatelské jméno, e-mailová adresa, země i veškeré osobní údaje uložené společně s objednávkou (fakturační údaje, země, IP adresa) zůstanou uloženy v databázi fóra po celou dobu existence vašeho účtu na Storu. Budete-li chtít svůj účet na Storu trvale smazat, kontaktujte nás prosím prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Vaše e-mailová adresa bude v případě vašeho výslovného souhlasu zpracovávána za účelem zasílání obchodních sdělení službou SmartEmailing do okamžiku, než se z odběru těchto sdělení odhlásíte kliknutím na příslušný odkaz v jakémkoliv novinkovém e-mailu nebo odškrtnutím příslušného políčka v nastavení vašeho účtu na Storu. Vaše e-mailová adresa získaná z dotazu zaslaného prostřednictvím našeho kontaktního formuláře poslouží pouze k vyřízení vámi zaslaného dotazu a v rámci několika měsíců bude z našeho systému trvale odstraněna.

Lonely Wood Translations
Na prezentačním webu lokalizačního studia Lonely Wood Translations zpracováváme z důvodu „oprávněného zájmu“ pouze vaše jméno a vaši e-mailovou adresu, které vyplníte v kontaktním formuláři. Takto získané osobní údaje poslouží pouze k vyřízení vámi zaslaného dotazu a v rámci několika měsíců budou z našeho systému trvale odstraněny.

O souborech cookie
V následujícím textu se dozvíte více o tom, jaké druhy souborů cookie používáme na webových stránkách Lonely Woodu. A co že to vlastně jsou soubory cookie? Soubory cookie jsou malé textové soubory, které si internetový server ukládá prostřednictvím vašeho prohlížeče na vašem počítači. Často obsahují informace, které jsou zapotřebí ke správnému fungování vámi navštěvovaných webových stránek, mohou však také sloužit například k měření návštěvnosti těchto stránek nebo k lepšímu cílení reklam zobrazovaných při vašem pohybu po internetu.

Na diskuzním fóru Lonely Wood Forum používáme pouze takové soubory cookie, bez kterých by fórum nemohlo fungovat. Abychom citovali text přímo z diskuzního fóra, „cookies obsahují pouze vaše uživatelské ID a anonymní identifikátor relace, který je vám automaticky přidělen softwarem phpBB.“

Na portálu Lonely Wood Store používáme soubory cookie nezbytné pro správnou funkci nákupního košíku a také soubory cookie sloužící k měření návštěvnosti nástrojem Google Analytics. Více informací o tom, jak tato data využívá Google, naleznete zde.

Na prezentačním webu Lonely Wood Translations používáme pouze soubory cookie sloužící k měření návštěvnosti nástrojem Google Analytics. Více informací o tom, jak tato data využívá Google, naleznete zde.

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace

Výše uvedené registrační údaje slouží pouze ke zřízení a vedení vašeho uživatelského účtu a budou zpracovávány po dobu jeho existence. Podrobnější informace o zpracování těchto údajů a vašich souvisejících právech naleznete v našich Zásadách zpracování osobních údajů. Registrací rovněž potvrzujete, že je vám alespoň 13 let a že souhlasíte s našimi obchodními podmínkami.

Zapomenuté heslo